Dat een verzekering ook voor pups en jonge honden een goed idee is, wisten we al. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zo weet nu ook Scooby; een zeven maanden oude hond uit het Britse Margate.

De baasjes van de jonge Scooby, Marie en Paul, trakteerden hun harige vriendje op een stuk taart (bread-and-butter pudding). Nog voor ze konden reageren slikte Scooby naast de taart ook de eetlepel in die Marie in haar andere hand vast had. De hongerige labrador moest met spoed een ingrijpende maagoperatie ondergaan, om de lepel te kunnen verwijderen.

Roland en Aartje “Scooby zit vaak naast ons als we lekkernijen eten en we geven hem dan vaak een stukje”, legt Paul uit. “Marie hield de lepel in haar ene hand en het eten in haar andere hand. Waarschijnlijk dacht Scooby dat ze in haar andere hand ook wat te eten had, want na de taart draaide hij zich met een flits om en schrokte plotseling de lepel op. Toen we zagen dat de lepel was verdwenen en niet meer in zijn bek zat, realiseerden we ons dat hij het voorwerp ingeslikt moest hebben”.

Dierenarts

Omdat het uiteinde van de lepel te dicht bij de dunne darm zat, kon de dierenarts geen endoscoop gebruiken om het voorwerp te verwijderen en was zij genoodzaakt een spoedoperatie uit te voeren. “In 32 jaar tijd heb ik een hoop rare voorwerpen uit verschillende honden moeten halen, maar nog nooit een eetlepel”, vertelt dierenarts Jill Matthews. “De lepel was enorm, maar omdat Scooby een vrij grote hond is en omdat de lepel precies op de ‘juiste’ manier werd ingeslikt, is het hem toch vrij gemakkelijk gelukt het grote voorwerp binnen te krijgen. Waarschijnlijk heeft Scooby 10 tot 14 dagen nodig om volledig te herstellen”, aldus Matthews.

Toch fijn, die hondenverzekering

Paul en Marie hadden Scooby gelukkig vanaf het begin verzekerd, anders hadden ze de 1,5 uur durende spoedoperatie van £ 15.000,- niet kunnen betalen. Het verhaal van Scooby laat zien hoe gemakkelijk een ongeluk kan gebeuren; één onverwachte beweging van je hond kan al voldoende zijn. En hoewel een operatie van £ 15.000 (circa € 17.500,- op moment van schrijven) gelukkig niet dagelijks aan de orde is, is een rekening van bijvoorbeeld € 800,- echt geen uitzondering meer. Je moet dat geld dan wel hebben, of net als de baasjes van Scooby, een goede verzekering hebben.

Benieuwd wat zo’n hondenverzekering voor jou en je harige vriend kan betekenen? Lees dan meer over de hondenverzekering.

swns.com