De vakantietijd is aangebroken. Dat betekent dat het kantoor langzaam leegloopt. Collega’s gaan, om en om, voor 2 of 3 weken op vakantie.

De verhalen van de vele zonnige bestemmingen zijn een aantal weken geleden al begonnen, evenals het aftellen: “Nog 6 dagen werken en dan 3 weken geen wekker! Heeeeerlijk!” De ene gaat naar “Zongarantieland” de ander blijft, heel gewaagd, in Nederland.

Logisch, want terwijl de achterblijvers in een door airconditioning gekoeld kantoor zitten, schijnt buiten het Nederlandse zonnetje (eindelijk). De vakantie lonkt! Collega’s komen binnen op slippers en met een zonnebril op. Ook staan er opeens veel meer fietsen in het fietsenhok! Ik kom altijd, door weer en wint, op de fiets, maar ik moest van de week zowaar mijn fiets buiten laten staan… geen plek!

verzeker uw huisdier

Ook in dierenartsenland is het vakantietijd. Als ik een praktijk bel krijg is steeds meer te horen “oh, die is met vakantie” en maak een afspraak voor mijn collega uit de buitendienst, ergens in september of oktober. Honden en soms ook katten, gaan mee op vakantie. Dat betekent extra vaccineren, ontwormen er ontvlooien. En, nog even de buitenlanddekking afsluiten bij Proteq?!

Ons verzekeringsproduct richt zich ook op puppy’s en kittens. Ook hiervoor biedt de zomer perspectief. Het is de tijd waarin ze geboren en aangeschaft worden. Mensen kopen een pup en nemen 3 weken vrij om de eerste gewenningsperiode samen met de nieuwe huisgenoot door te brengen. De vakantie slaan ze dat jaar een keertje over. Dus daar waar kantoren en dierenartspraktijken leeglopen, is er ook weer nieuw werk voor de achterblijvers.

Volgende week komen de eerste bruine koppies al weer terug van vakantie, met daarmee ook de eerste zonnige verhalen. Voor hen zit het er op, voor ander komt het er aan. En nu maar hopen dat het zonnetje in Nederland blijft schijnen, want die gewaagde collega die in Nederland blijft, ben ik!