Heb je zin in lekker een dagje weg met het hele gezin? Dan hoort de hond daar natuurlijk bij! Helaas kun je niet bij alle (attractie)parken in Nederland zomaar je hond mee nemen. Maar er zijn er gelukkig nog genoeg waar je hond wél mee naartoe mag. Wij zetten er 5 voor je op een rijtje:

1. Ouwehands Dierenpark

Natuurlijk ga je naar Ouwehands Dierenpark voor de panda’s! Sinds april 2017 zitten hier de twee enige reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Nederland. We moeten nog even wachten voor we ze in het echt kunnen zien, maar er zijn nog genoeg andere leuke dingen te ontdekken in het park.

Honden zijn welkom in Ouwehands Dierenpark, mits kort aangelijnd. Je betaalt een entreeprijs voor je hond, dit is incl. opruimzakje en een hondensnack. Blindengeleidehonden en honden van abonnementhouders hebben gratis toegang tot het park.

2. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een leuk dagje pretpark voor de hele familie. Met meer dan 30 attracties en shows is er voor iedereen iets te beleven!

Honden zijn dus ook welkom in Avonturenpark Hellendoorn, mits aangelijnd. Tegen betaling van € 1,- entree krijg je een hondenschepje om het park netjes te houden. Het spreekt voor zich dat de hond niet mee mag in de attracties en naar de shows.

3. Duinrell Wassenaar

Ook Duinrell biedt een dag vol familieplezier, het hele jaar door. Het attractiepark heeft vele attracties en activiteiten om je te vermaken. Het vakantiepark en alle faciliteiten liggen midden in de natuur van het Duinrell-landgoed.

Huisdieren zijn welkom op Duinrell. In het attractiepark, het bos- en duingebied, in een aantal typen Duingalows en op de camping zijn huisdieren toegestaan mits deze aangelijnd zijn en geen overlast bezorgen. In het Duinhostel, de restaurants, het Tikibad en geheel Duinrell Plaza zijn huisdieren niet toegestaan. Het is verplicht een opruimzakje mee te nemen en te gebruiken. deze zijn verkrijgbaar bij de Duinrell-receptie.

4. Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland. Op een speelse manier kun je hier kennismaken met de dieren die hier wonen.

Honden zijn hier toegestaan als ze maar kort zijn aangelijnd. Neem wel zelf even een poepschepje mee of koop deze voor € 1,- bij de kassa. Verspreid door het park staan waterbakken voor de hond. Let wel op dat honden in een aantal (binnen)verblijven niet zijn toegestaan.

5. Keukenhof Lisse

Het fleurigste dagje uit in de lente! Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Naast de ruim 32 hectare aan bloemen kun je genieten van bloemenshows, inspiratietuinen, unieke kunstwerken en andere leuke evenementen. In 2017 is Keukenhof geopend van 23 maart tot en met 21 mei.

Honden zijn toegestaan als ze zijn aangelijnd. In de paviljoens en restaurants worden honden niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden voor hulpbehoevenden. Hondenpoepzakjes zijn gratis af te halen bij de toegangscontroleurs.

 

Welke dagje uit jullie ook kiezen: veel plezier!