Alkmaar, 12 augustus 2015 – Luna is zowel voor de hond en de kat op dit moment de populairste naam. Dit blijkt uit de jaarlijkse Honden en Katten Namen Top 5 van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg. De grootste huisdierverzekeraar van Nederland houdt het onderzoek sinds 2006.

Hond 2014 Kat 2014
1. Luna (1) Luna (-)
2. Max (2) Simba (3)
3. Senna (-) Lola (-)
4. Bo (4) Tommy (-)
5. Diesel (3) Tijger(tje) (1)

Tussen haakjes staat de positie van vorig jaar.

verzeker uw huisdier

Top 5 Kattennamen weer volledig veranderd

De katteneigenaar is creatiever dan de hondeneigenaar als het om het bedenken van een naam voor zijn huisdier gaat. Elk jaar komen er nieuwe namen binnen in de Katten Top 5. Opvallend is de sterke daling van Tijger(tje); het lijkt erop dat deze naam over zijn populariteit heen is.

Luna zowel voor de hond en de kat op dit moment de populairste naam

Zijn de katteneigenaren geïnspireerd door de hondeneigenaren of is het toch toeval? Opvallend is in ieder geval dat zowel voor de hond en de kat ‘Luna’ op dit moment de populairste naam is. Voor de kat is het een echte comeback waarbij we helemaal terug moeten naar 2008; toen stond Luna voor de kat op de 5e plaats. Uit de analyse van de huisdierverzekeraar blijkt ook dat over de jaren heen voor de hond ‘Max’ de populairste naam is en dat voor de kat ‘Tijger(tje)’ nog steeds op nummer 1 staat.