Zoals ik in mijn eerste stukje op dit blog al schreef had ik als kind niet de ambitie om bij een verzekeringsmaatschappij te gaan werken. Omdat ik “iets met dieren” wilde heb in eerste instantie de opleiding MBO dierverzorging gedaan en daarmee mij predicaat paraveterinair gehaald. Dat betekent dat ik als dierenartsassistent kan werken, met wat extra bevoegdheden zoals bloed afnemen en inenten.

Ik hoor je denken: “maar, dat is toch veel leuker? Wat doe je dan op zo’n suf kantoor?”

Tsja, het beroep van een dierenartsassistent is leuk, afwisselend, spannend en kan heel veel voldoening geven. Je werkt met dieren, maar zeker ook met mensen. Geen 9.00 tot 17.00 baan en geen dag is hetzelfde.
Nu zit ik de hele dag binnen, aan een bureau, achter een computer en een telefoon. Af en toe heb ik een vergadering. En als klap op de vuurpijl is mijn werkgever ook nog een ver-ze-ke-raar!… Spannend! Waar ging het mis?

Daar waar niemand overtuigd moet worden dat het leuk is om dierenartsassistente te zijn, moet een kantoorbaan altijd (vaak niet terecht) toegelicht worden.

Zo hebben wij bij Proteq Dier & Zorg ook een poging gedaan om de dierenartsassistentes van Nederland te laten zien hoe leuk het werkelijk is bij ons op kantoor (want het is echt leuker dan je misschien zou denken). We hebben een open dag georganiseerd. Speciaal voor de dierenartsassistentes “een kijkje in de keuken” bij afdeling declaraties, de polisadministratie en de marketingafdeling; ook bij mij dus. We hebben een paar interessante lezingen, een lekkere lunch en een gezellige borrel voorbereid. De folders zijn gedrukt, gemaild en uitgedeeld op belangrijke evenementen. Elke dierenartsassistente die ik de afgelopen periode aan de telefoon had heb ik persoonlijk uitgenodigd.

Helaas, vorige week hebben we besloten dat het feest niet doorgaat; te weinig animo. Nou ja zeg! Hoe dat kan? Verkeerde timing? Verkeerd programma? Crisis? Aan ons ligt het niet hoor! Wij zijn echt wel leuk, eerlijk! Zelfs al zijn we een verzekeringsmaatschappij…