Elk jaar kijken we er op kantoor weer naar uit; de presentatie van onze jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5. Dat doen we al sinds 2006 en daardoor voelt het publiceren van deze lijstjes inmiddels een beetje als een echte traditie. Met veel plezier delen we hierbij dan ook weer graag de enige echte jaarlijkse Honden en Katten Namen Top 5!

Tijgertje weer terug als populairste kattennaam. Luna handhaaft koppositie hond.

Tijgertje is weer terug als de populairste kattennaam in Nederland! Voor de hond blijft Luna de meest populaire naam. Het jaarlijkse overzicht is gebaseerd op de nieuwe invoer van alle honden- en kattennamen in de afgelopen 12 maanden. Hieronder staan ze allemaal op een rijtje!

Hond 2013 Kat 2013
1. Luna (1) Tijger(tje) (3)
2. Max (2) Gizmo (4)
3. Diesel (3) Simba (2)
4. Bo (4) Lizzy (-)
5. Sam (-) Misty (-)

Tussen haakjes staat de positie van vorig jaar. Bekijk hier het complete overzicht van de Top 5 van de afgelopen jaren!

Kattennamen Top 5 volledig veranderd, Top 5 Hondennamen stabiel

Opvallend is de comeback van Tijger(tje) als de meest populaire kattennaam. Vorig jaar leek deze naam qua populariteit weg te zakken maar ze is nu weer terug op nummer 1. Eigenaren van katten kiezen vaker een andere naam voor hun kat dan hondeneigenaren. Al is het wel zo dat Tijger(tje) al vanaf 2006 in de Top 5 voorkomt. De Top 5 Hondennamen is nagenoeg onveranderd gebleven, met Sam als nieuwe nummer 5.

Huisdierverzekering logisch onderdeel van Verantwoord Huisdierbezit

Al sinds 1998 is Proteq Dier & Zorg actief als aanbieder van huisdierverzekeringen. “In het begin was een huisdierverzekering nog een raar iets, maar inmiddels is het afsluiten van een huisdierverzekering een logisch onderdeel geworden van Verantwoord Huisdierbezit. De eigenaar wil zich geen zorgen maken over onverwachte medische kosten”, aldus Martijn Meijlink, directeur van Proteq Dier & Zorg. Dat de markt van huisdierverzekeringen zich positief ontwikkelt blijkt ook uit de introductie van een nieuwe verzekering waarbij de eigenaar zelf zijn eigen risico kan kiezen. Huisdierverzekeringen sluiten hierbij aan op de trend bij de humane zorgverzekeringen.