Een 13-jarige Jack Russel terrier heeft in de Verenigde Staten een spoedoperatie moeten ondergaan nadat hij een verzameling van in totaal 111 muntjes had ingeslikt. De gulzige viervoeter genaamd Jack kon door de dierenarts tijdens een 2 uur durende operatie gered worden en maakt het inmiddels weer goed.

Naar de dierenarts

Roland en Aartje Tim Kelleher, het baasje van Jack, was met zijn hond naar de dierenarts gegaan nadat deze zich plotseling vreemd was gaan gedragen en begon te braken. Op de röntgenfoto was te zien dat het dier zich te goed had gedaan aan een verzameling muntjes. De hond werd direct onder narcose gebracht en opengesneden, zodat de muntjes per vijf tegelijk verwijderd konden worden.

Als de muntjes niet op tijd waren verwijderd, had dit fatale gevolgen gehad voor de kleine Jack. De muntjes bevatten zink, wat voor schade aan de nieren en de lever van de hond kan zorgen.

Kruimels en muntjes

Het baasje van Jack denkt te weten wat er mis is gegaan. “Er lag een zak met een bagel op mijn bureau. Toen hij deze wilde pakken heeft hij een potje met muntjes van de tafel gestoten, waardoor ze over de vloer heen rolden. Toen Jack vervolgens de kruimels van de vloer likte, moet hij de muntjes per ongeluk mee in hebben geslikt”.

Bron: New York Daily News – 12-03-2013