In Nederland zijn er een heleboel fijne plekken om lekker met je hond te kunnen wandelen. Maar als je op het punt staat om met je hond op stap te gaan is het soms moeilijk om te bedenken welke plekken je kan bezoeken.

Om je wat extra inspiratie te geven hebben we de 10 leukste uitlaatplekken* voor je op een rijtje gezet. Lees daarom snel verder en plan direct het volgende uitstapje met je trouwe viervoeter bij jou in de buurt!

*Volgens de DoggyDating hondenbezitters

10. De Groene Weelde – Cruquius, Noord-Holland

Groene Weelde is een mooi, groot en afwisselend natuur-, recreatie- en losloopgebied voorzien van bossen, speelvelden, waterpartijen en mooie brede waterlopen met wilde natuuroevers. Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen. In sommige delen moeten honden even aan de lijn (bv op de speelweiden). Dit staat ter plaatse aangegeven op de borden.

9. Amsterdamse Bos – Amstelveen, Noord-Holland

Roland en Aartje Het Amsterdamse Bos (935 ha) behoort tot de mooiste losloopgebieden van Nederland. Dit losloopgebied is een waar paradijs voor honden en is veel groter dan de meeste mensen denken. Honden mogen (bijna) overal loslopen en ze kunnen op meerdere plaatsen zwemmen en/of pootjebaden. De meeste wandelpaden zijn verhard en het bos is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

8. Hoorneboegse heide – Hilversum, Noord-Holland

De Hoorneboegse Heide en de Zwarte Berg (145 ha) zijn onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Het is een prachtig, afwisselend gebied om samen met je hond urenlang te wandelen. Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen, mits ze netjes onder appel staan. Er lopen namelijk ook grote grazers op de hei.

7. Middelwaard – Vianen ut, Utrecht

Losloopgebied Middelwaard (35 ha) ligt aan de A2 in de uiterwaarden aan de Lek bij Vianen. Het is een open begrazingsgebied (met Fjorden en Schotse Hooglanders) rond een grote zwemplas. Honden kunnen hier het hele jaar loslopen en heerlijk zwemmen. Alleen op de parkeerplaats en het naastgelegen recreatiestrand moeten honden aan de lijn.

6. Hondenbos Het Leesten – Ugchelen, Gelderland

Hondenbos Het Leesten is een populaire (volledig omheinde) losloopplaats voor honden ten zuiden van Apeldoorn. De Natte Neuzenroute (3 km) voor wandelaars met honden is onlangs vernieuwd. De route loopt nu zowel met de klok mee als tegen de klok in. De hond mag los op de natte neuzenroute, maar dient op korte afstand en onder controle te blijven. Momenteel is Staatsbosbeheer nog druk bezig met een makeover van dit gebied.

5. Landgoed Groenendaal – Heemstede, Noord-Holland

Landgoed Groenendaal (80 ha) is een heerlijk wandelbos met prachtige oude bomen en brede lanen. Het losloopgedeelte is volledig omheind en dat maakt dit bos ideaal voor honden die normaal gesproken niet los kunnen lopen. Aan de rand van het losloopgebied kunnen honden heerlijk zwemmen of pootjebaden in het heldere water van de vijver. De oevers lopen op de meeste plaatsen geleidelijk af, dus ideaal voor pups en voorzichtige honden.

4. Rozendaalse Veld – Rozendaal gld, Gelderland

Het Rozendaalse Veld, bij Arnhem, is een paradijs voor honden. Het gebied bestaat uit zandvlakten, heuvels, heide en bos en is onderdeel van Veluwe-Zuid. Midden op de heide is een groot losloopterrein voor honden waar je met gemak uren kunt struinen. Op zomerse dagen is het even oppassen met het drukke fietspad dat dwars over de zandvlakte loopt, maar verder is het Rozendaalse Veld een grote hondenspeelplaats.

3. Lange Duinen – Soest, Utrecht

De Lange Duinen zijn onderdeel van de Soesterduinen, de grootste levende duinen van de Utrechtse Heuvelrug. De lange duinen is het enige natuurgebied in Soest waar honden los mogen lopen. Je kunt hier heerlijk dwalen of een van de ANWB-hondenwandelingen volgen (3,5 en 5 km). Honden mogen overal loslopen. Er is geen zwemwater, maar wel een vennetje waar de honden kunnen pootjebaden en poedelen. Het gebied is ook geliefd bij ruiters dus er is kans dat u paarden tegen komt.

verzeker uw huisdier

2. Erkemederstrand & Nulderdijk – Zeewolde, Flevoland

Het Erkemederstrand en de Nulderdijk liggen beide aan het Nuldernauw. Het losloopgebied bestaat uit een 1,5 km lang hondenstrand en een 5 km lange dijk (tot aan Zeewolde). Tussen 1 september en 1 maart mogen honden ook loslopen op de andere stranden. Bij strandpaviljoen de Jutter zijn honden van harte welkom en ook de camping naast het strand is zeer hondvriendelijk.

1. Loonse en Drunense Duinen – Noordwest – Kaatsheuvel, Noord-Brabant

Honden kunnen hier naar hartenlust rennen en spelen in de duinen, uitgebreid snuffelen langs de wandelroute door de bossen en halverwege de route is een groot ven waar ze heerlijk kunnen zwemmen. Van alle losloopgebieden (in totaal 4) in de Loonse en Drunense Duinen is dit gebied het meest populair onder hondenbezitters.

Losloopgebied bij jou in de buurt

Ben je geïnspireerd door bovenstaande top 10 en wil je op zoek naar (nog) een hondenuitlaatgebied bij jou in de buurt? Kijk dan op www.doggydating.com/losloopgebieden